LIFESTYLE

Xiaomi Mi A1 ozvaničen uz stock Android

Avaz.ba

5.9.2017

Xiaomi je zvanično predstavio svoj najnoviji telefon, koji stiže sa dvije kamere na poleđini. Xiaomi Mi A1 je hardverski identičan Xiaomi Mi 5X modelu, s tim što A1 u nazivu znači da je dio Android One linije i koristi stock Android 7.1.2 Nougat operativni sistem.

Xiaomi Mi A1 ima Snapdragon 625 čipset, izrađen u 14nm procesu, a tu je i 4GB RAM-a i 64GB memorijskog prostora. LCD ekran je dimenzija 5.5 inča i ima Full HD rezoluciju. Na poleđini telefona se nalaze dvije kamere, sa dual-tone LED blicem. Tu je i senzor otiska prsta. Sve napaja baterija od 3080mAh, koju je moguće puniti preko USB-C porta.


Stock Android znači da Xiaomi Mi A1 stiže bez MIUI 9 korisničkog interfejsa, ali je zadržana MIUI kamera aplikacija. Takođe, obećano je da će telefon dobiti Android 8.0 Oreo ažuriranje do kraja godine. Mi A1 je i jedan od prvih telefona koji će dobiti Android P tokom naredne godine.

Xiaomi Mi A1 stiže u crnoj, roze i zlatnoj varijanti, po cijeni ispod 200 eura. Biće dostupan u 37 zemalja širom svijeta od 12. septembra.