GLOBUS

Makron: Ne zanimaju me novinari, već Francuzi

Emanuel Makron ( AFP)

(D. K.)

5.9.2017

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) kritikovao je novinare da suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji, tokom reportaže televizije "France 2" čiji su novinari pitali zašto Makron ima ograničenu komunikaciju s medijima.

- Ne zanimaju me novinari, već Francuzi i to treba svi da shvate - odsječno je odgovorio Makron novinaru koji ga je pitao zašto malo komunicira s medijima, prenijeli su danas razni francuski mediji na sajtovima i društevnim mrežama.

Makron je tokom posjete jednoj školi na istoku Francuske na dan početka školske godine u ponedjeljak, ocijenio da bi novinare trebalo da zanima situacija 12 miliona đaka a ne koliko predsjednik države komunicira s njima.

Novinari imaju problem. Suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji. Pričajte mi o Francuzima! - rekao je Makron na videosnimku "France 2" koji je prenesen na društevnim mrežama.

Mladi francuski centristički predsjednik je svoj petogodišnji mandat započeo ograničenim obraćanjem medijima za razliku od prethodnika, koji su rado govorili s novinarima.

Poslije pada popularnosti posljednjih sedmica, Makron je izrazio volju da se češće obraća medijima, prenosi portal CdM.me.