NOGOMET

Engleskom fudbaleru prijeti kazna nakon što je sudiji pokazao srednji prst

Avaz.ba

5.9.2017

Engleski reprezentativac Dele Ali zbog nepromišljenog poteza mogao bi da bude žestoko kažnjen, bez ikakvog pretjeranog razloga. 

Fudbaleri Engleske sinoć su na svom terenu savladali Slovačku sa 2:1 poslije preokreta i tako su završili na prvom mjestu tabele sa pet bodova viška svega dva kola prije kraja kvalifikacija za Mundijal. 

Gotovo je izvjesno da će se ‘gordi albion’ tamo i naći, ali bi u slučaju naknadne kazne mladi fudbaler Totenhema i engleske reprezentacije Dele Ali mogao duže da odsustvuje iz nacionalnog dresa. 

Naime, perspektivni Englez je nakon jednog duela sa slovačkim defanzivcem tražio prekršaj u neposrednoj blizini gola, ali ga nije dobio. Igra se nastavila, svi igrači su zauzeli svoje pozicije, osim Dele Alija koji se polako povlačio ka centru i gestikulirajući sudiji pokazao mu – srednji prst! 

Da Aliju prijeti ozbiljna kazna komentarisali i bivši asovi engleskog fudbala u studiju poslije utakmice i svi su bili složni, na čelu sa Rajanom Gigsom, da mu ovo apsolutno nije bilo potrebno.