LIFESTYLE

Korisni trikovi: Pogledajte kako da na brz i jednostavan način oljuštite narandžu, krompir, paradajz...

Avaz.ba

5.9.2017

Donosimo vam nekoliko korisnih trikova pomoću kojih ćete moći da barem u nekoj mjeri skratite vrijeme u kuhinji dok spremate hranu prije kuhanja. 

Narandže

Zasijecite koru po sredini, skroz u krug, a zatim voćku izvadite kašikom.

Mladi krompir

Kuhajte ga u kipućoj vodi oko 15 minuta, a zatim ga samo na sekund spustite u vodu sa ledom.

Paradajz

Prvo ga zasijecite na vrhu, zatim ga spustite u kipuću vodu i nakon 45 sekundi ga prebacite u ledenu.

Breskve

Ostavite ih 20 sekundi u kipućoj vodi, a zatim 10 sekundi u ledenoj.

Mango

Oštrim nožem zasijecite vrh u obliku malog križa, a zatim mango oljuštite kao bananu.