GLOBUS

Oteo devetogodišnju djevojčicu sa svadbe!

Avaz.ba

4.9.2017

Policija je zadržala u pritvoru 34-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je sa jedne svadbe kidnapovao devetogodišnju devojčicu. Djevojčica došla na svadbu, a potom misteriozno nestala. 

Policija u Francuskoj odredila je pritvor muškarcu (34) zbog sumnje da je 27. avgusta, na svadbenom veselju, oteo devetogodišnju djevojčicu Maelis de Araujo. 

Osumnjičeni je bio jedan od gostiju na svadbi, na koju je Maelis došla u pratnji svojih roditelja. Djevojčici se u jednom trenutku izgubio svaki trag i policija je odmah otpočela potragu.

Osumnjičeni je priveden jučer a tokom saslušanja negirao je da je umiješan u otmicu djevojčice. Međutim, dokazi pokazuju da je devojčica bila u njegovom automobilu, prenosi AFP.

"Tokom saslušanja privedeni je negirao krivicu iako je bio suočen sa svim dokazima. Nakon saslušanja, donijeta je odluka da mu se odredi pritvor", kazao je novinarima izvor iz istrage.

Kako navodi AFP, automobil u kojem su pronađeni dokazi je opran neposredno nakon svadbe. Međutim, privedeni je tokom saslušanja tvrdio da je automobil oprao jer želi da ga proda.

Od dana kada je djevojčica nestala saslušano je više od 250 ljudi, od kojih su 180 bili svatovi. Policija je ispitala još jednom osumnjičenog, ali je on nakon saslušanja pušten na slobodu.

Djevojčica još nije pronađena.