NOGOMET

Kvalifikacije za Rusiju | BiH pobijedila Gibraltar sa 4:0, Zmajevi se vratili na drugo mjesto koje vodi u baraž

Piše: A. SOKOLOVIĆ

3.9.2017

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Estadio Algavre u portugalskom Algavreu, sa 4:0 pobijedila selekciju Gibraltara, u okviru osmog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Rusiji.

Golove za naš tim postigli su Edin Džeko u 35. i 85. minuti, Kenan Kodro (65.) i Senad Lulić (83.) i tako su Zmajevi ostali u utrci za plasman na Mundijal.


Ponovo drugi

Ono što je veoma bitno, naši reprezentativci su sa ovom pobjedom i trijumfom Belgije u Grčkoj (2:1) ponovo preuzeli drugu poziciju na tabeli, koje vodi u baraž.

Dakle, Zmajevi u prostala dva meča, sami odlučuju o svojoj sudbini. Belgija je već izborila direktan plasman u Rusiju, dok Dijamantu i društvu preostaje da pobijedimo u preostala dva meča i zauzmemo drugo mjesto.

Sada se postavlja pitanje da li su puleni selektora Mehmeda Baždarevića zaslužili da se nađu u Rusiju, drugi put zaredom na SP-u, nakon što smo nastupili na posljednjem Mundijalu igranom 2014. u Brazilu.

Realno – nismo, ali prema prikazanoj igri u dosadašnjih osam susreta baraž nisu ni zaslužili slabašni Grci, protiv kojih smo do 95. minute vodili u Pireju sa 1:0, a nisu se pokazali ni u nekom svjetlu u junskoj utakmici na Bilinom polju, gdje je bilo 0:0.

Idemo dalje

Za analize će biti vremena, doduše ne dugo, jer već u oktobru igramo protiv Belgije (7. oktobar) i Estonije (10. oktobar), ali ovaj rezultat svakako raduje.

Najvažnije, Bosna i Hercegovina je ponovo druga na tabeli.

Idemo dalje…

Pogledajte sva četiri gola večeras:  


Gibraltar - BiH 0:1 by goloviliga

Gibraltar - BiH 0:2 by goloviliga

Gibraltar - BiH / 0:3 Lula by watch-it-now

Gibraltar - BiH / 0:4 Ed by
Rezultati by SofaScore