LIFESTYLE

Osuđen jer je maltretirao ženu: Draga moja ženo glupa, pare djetetove si potrošila, a nisi mu kupus kupila

Avaz.ba

31.8.2017

Osnovni sud u Zaječaru donio je pravnosnažnu presudu na osnovu koje se A. K. iz okoline Boljevca osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela nasilje u porodici, prenose srbijanski mediji.

A. K. je svojoj nevjenčanoj supruzi prijetio tako što joj je slao sms poruke prijetećeg sadržaja. Prijetio je mučenjem, ubistvom, slao uvrede.

Dijelove sadržaja poruka koje je A. K. slao svojoj supruzi prenosimo u cjelosti, doslovce, sa sve greškama u pravopisu:

- E ovako ćemo moja ženo glupa, pošto si mutava postala, pare djetetove si potrošila, kupus i druge potrebe djetetu nisi kupila... Kad je nevaljam ti ćeš krv da propišaš zbog djeteta neće da dočekaš novu godinu što mu želiš sve najgore zbog mene ili sama ćeš dase unuštiš. Zavisi od tebe djetetov život dali će i nadalje da odraste uz oca i majku ili je kraj svemu ljubim vas i volim... - navodi se u porukama koje je A. K. slao svojoj supruzi.

- Ovo je moja i tvoja lična prepreka i za njega i za nas nema više dalje... Nepišem ti više i nezovem te toće da bude kunem ti se u sva tri djeteta sve zavisi od tebe dali kuća se zatvara - nastavljao je sa prijetnjama osuđeni, inače povratnik.

A. K. koji je već osuđivan za nasilje u porodici, branio se na sudu da nije ozbiljno mislio to što je napisao i da se kaje.