REPUBLIKA SRPSKA

Trebinje: Vatrogasci cijelu noć gasili požare, vatra ne prijeti naseljenim mjestima

Ilustracija

Fena

30.8.2017

U Trebinju je prošle noći izbio požar u rejonu sela Orašje i Ljekova.

Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu, a i danas nastavljaju dežurstvo, potvrđeno je iz Uprave civilne zaštite RS.

Teren je nepristupačan, a vatra trenutno ne prijeti naseljenim mjestima.

Po jučerašnjoj dojavi mještanina, da u selu Dubočani gore dvije kuće, angažirani su vatrogasci i policija, a utvrđeno je, kako se navodi u saopćenju, da požar nije zahvatio kuće.

Vatrogasci su požar ugasili. Nema izgorjelih stambenih objekata, niti povrijeđenih mještana, a izgorjelo je desetak košnica s pčelama, voćnjak, kao i šuma u okolini sela. Ekipa vatrogasaca je čitavu noć dežurala u selu.

Na teritoriju Bileće aktivna su dva požara. Prvi od sela Zasada prema naselju Kuti, trenutno je pod kontrolom i ne prijeti kućama.

Drugi aktivni požar je iznad sela Gornji Mirilovići, a za sada ne prijeti kućama. 

Ugašena su i dva manja požara trave i niskog rastinja kod mjesta Pađeni i Bijela Rudina. Jedna ekipa od tri vatrogasca s jednim vozilom išla je u pomoć trebinjskim vatrogascima u selo Dubočani.

Aktivan je požar na planini Babi u općini Gacko. Jučer je u popodnevnim satima vatru gasio helikopter Oružanih snaga BiH. Požar trenutno ne prijeti naseljenim mjestima i slabijeg je intenziteta u odnosu na prethodni dan. 

Požar u rejonu Kamenog brda je ugašen.

Nevesinjski vatrogasci imali su dvije intervencije. Ugašen je požar strnjišta i trave kod Kifinog Sela, kao i požar u rejonu Vjenčaca. Zapaljena je borova šuma u blizini drvene crkve.