REGION

Beskućnik u Beogradu izboden zbog 22 dinara

Ilustracija

Avaz.ba

28.8.2017

Htjeli su da mi uzmu 22 dinara, ali im nisam dao i onda su me napali - priča Nenad P. (51), kojeg je prekjučer dječak (10) isjekao po ruci na klupi u Cetinjskoj ulici.

Nenad P. priča da je spavao na klupi kada su mu prišli djevojčica (9) i dječak (10) i probudili ga dok su pokušavali da ga odžepare.

- Nisam htio da im dam novac. Prvo je djevojčica izvukla nož i htjela da me ubode, a onda joj je dječak oteo nož i napao me. Htio je da me ubode u stomak, ali sam se zaštitio rukom. Da nisam to uradio, sigurno bi me ubio.

- Ubo me je u lijevu podlakticu do kosti i povukao. Presjekao mi je venu i krv je počela da šiklja, a on se uplašio, bacio nož i oboje su pobjegli. Sreća, pa su dva momka iz obližnjeg lokala odmah dotrčala i zaustavila krvarenje prije nego što je došla Hitna pomoć - kaže Nenad i pokazuje ranu dugu pet centimetara sa sedam kopči.

Nakon što mu je rana ušivena i zavijena u Urgentnom centru, Nenad se vratio na ulicu, gdje živi posljednje tri i po godine. Odmah je otišao do lokala da zahvali na pomoći konobaru i majstoru koji su mu pomogli.

- Radio sam, kada je u bar utrčao jedan mladić i rekao mi da je napolju ranjen čovjek. Radnik, koji je ovdje postavljao pločice, i ja smo izašli i vidjeli čovjeka kako sjedi na klupi i drži ruku iz koje je izbijao mlaz krvi. Uzeo sam prvo što sam našao da zaustavim krvarenje, jednu crnu vreću, a majstor je donio stolnjak koji smo isjekli i vezali čovjeku ruku - priča A. A. (33), konobar.

U roku od pet minuta, kaže, došla su četiri automobila policije i Hitna pomoć. Obojica tvrde da je sreća da se napad nije dogodio u nekom parku uvečer, gdje nema ljudi.