SPORT

Liverpool obara klupski rekord kako bi doveo Lemara

Piše: S.Me.

28.8.2017

Ovaj talentovani ofanzivac koji je bio meta Topnika cijelo ljeto, mogao bi, ionako već ofanzivnu liniju Liverpoola, osnažiti u zadnjim danima prijelaznog roka

Liverpool će dati sve napore i tako klupskim rekordom uputiti ponudu Monacou za Thomasa Lemara vrijednu 70 miliona funti, koja će uz dodatne klauzule biti nešto i veća, gdje je francuski internacionalac optimističan selidbom na Anfield.

Lemar (21) se služi objema nogama podjednako, tako da može operirati na obje strane i kroz sredinu u ofanzivi Liverpoola, i tako Kloppu dati više opcija sa Adamom Lallanaom i Philippeom Coutinhom, koji još uvijek nije na raspolaganju Kloppu zbog već poznate povezanosti njegovog transfera sa Barcelonom. Dovođenjem Lamara, njegov odlazak bi bio dobro pokriven ovim transferom.

Lemarov dolazak će samo osnažiti ionako eksplozivan ofanzivni red koji posjeduje Liverpool.

Monaco ne želi sankcionirati njegovu prodaju, prateći već veliki odliv talenata iz kluba, ali Divock Origi bi mogao biti potencijalna zamjena, koju bi zahtijevao Monaco unutar transfera Lamara.

Belgijski napadač je već dva puta izostavljen iz rostera Kloppa, tako da je očajan u potrazi za redovnom igrom. Za njega su već interes pokazali Lyon i Marseille iz Ligue 1.

Klopp je nagovijestio kako bi mogli koristiti prodaju nekih svojih igrača i tako omogućili učešće u nekom novom transferu kluba.

- Ako neki igrač bude došao u klub, mi ćemo također razmisliti o puštanju nekih igrača u suprotnom smijeru.

- Također, mi se ne bojimo velikog broja igrača u timu, kao što se i ne bojim potrošiti novac za njihovo dovođenje - Klopp je rekao Goalu govoreći o klupskim objektivima što se tiče transfera.

- Moramo učiniti pravu stvar, sa pravim igračima i dogovarati se s pravim klubovima.

Najveći problem Liverpoola ovog ljeta je ubijediti neke mlade talente da se pridruže njihovom klubu, misleći na Leipzig i Southampton u vezi sa Naby Keitaeom i Virgil van Dijkaom, koji su već odavno meta tima sa Anfilda.