BIH

SKANDAL U NEUMU Aljoša Čampara vrijeđao i fizički nasrnuo na Josipa Butigana pa mu „sredio“ kaznu od 400 KM?!

Piše: K. KEŠMER

26.8.2017

Ugledajući se, očigledno, na svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara odlučio je demonstrirati silu i bahatost na "običnim" građanima istog dana kada je zbog pokazivanja srednjeg prsta članu Predsjedništva BiH i čelniku SDA u centru Sarajeva kažnjena Amerikanka.  

"Vozi, mangupe"

Kako izgleda kada Aljoša Čampara iskali svoj bijes na nekome, na svojoj koži osjetio je mladi Neumljanin Josip Butigan. Incident se dogodio u jedinom bh. gradu na moru, gdje Aljoša zajedno sa svojim bratom Dubravkom, državnim tužiocem, ima vilu tik uz neumsku plažu.

- Sve se desilo u Primorskoj ulici, koja je veoma uska. Ispred mene je stalo vozilo Golf 5. Trubio sam da se skloni ustranu kako bih ja mogao proći. Tek nakon drugog trubljenja se sklonio. U momentu kada sam htio proći, Golf se naglo vratio na cestu i samo su nas sekunde dijelile od sudara. Izašao sam iz auta da pitam zašto to radi - priča nam Butigan.


Butigan: Osjetio Čamparin bijes ( F. Fočo)

I tu je nastao problem, koji će Butigana skupo koštati.

- On je samo rekao: "Ajde vozi, mangupe", a ja sam iz revolta pljunuo prema njegovom automobilu, sjeo u svoj i otišao - kaže Butigan.

Sirene i rotacije

Nekoliko trenutaka nakon toga, čuo je zvuk sirene i rotaciju koja je dolazila iz Golfa.

Faksimil prekršajnog naloga: Butigan morao platiti 400 KM

- Stao sam i onda je izašao Aljoša Čampara, prišao mom automobilu i pitao me da li to ja glumim mangupa, kako se ja to ponašam, nazivajući me konjem, neotesanim konjem te mi je poručio da ću "vidjeti kako se trebam ponašati". Sve vrijeme me vukao za ruku tamo-ovamo. Psovao mi je majku. Tada sam i ja izgubio živce, te smo nasrnuli jedan na drugoga. On je onda pozvao policiju i došle su odmah četiri patrole, koje su me odvele na ispitivanje. Kada sam došao tamo, vidio sam da je on policiji rekao da sam mu prijetio, što nikako nije tačno. Rekao sam da to nije tačno, ali su odlučili njemu vjerovati. Dobio sam kaznu od 400 KM - kaže ogorčeni Butigan.

Je li i more pripada Čampari?!

Nakon incidenta, Josip se vratio na posao. Bavi se iznajmljivanjem džet-skijeva na moru. 

- Plovio sam morem i prošao pored vile Aljoše Čampare. Kada me ugledao, odmah je pozvao policiju, nakon čega sam dobio poziv u kojem mi je rečeno da mu se ne približavam. Pa nije njegovo more. Znači, ne smijem se više ni kretati normalno - priča Butigan.