BIH

Pećanin: Sebijino dosadašnje upravljanje Kliničkim centrom rezultiralo je ugrožavanjem života pacijenata

Piše: S.D.

26.8.2017

Nakon što se u medijima pojavilo otvoreno pismo koje su direktori disciplina KCUS-a uputili dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, javnosti se obratio advokat Senad Pećanin, koji zastupa Gavrankapetanovića.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Takozvano Otvoreno pismo direktora disciplina Kliničkog centra u Sarajevu prepoznatljivi je metod obračuna generalne direktorice Kliničkog centra Sebije Izetbegović.   

Njeno dosadašnje upravljanje Kliničkim centrom rezultiralo je ugrožavanjem života pacijenata i njihovog prava na već plaćenu zdravstvenu zaštitu, odlascima desetina uglednih ljekara i narušavanjem funkcioniranja više organizacionih jedinica Kliničkog centra.

Svi odgovori na postavljena pitanja u takozvanom otvorenom pismu mogu se pronaći u poređenju istine i laži, znanja i neznanja, dokazane stručnosti i političke moći, ljekarske etike, s jedne, i tendera, ugovora, lanaca privatnih apoteka, prijetnji i ucjena, s druge strane...

Ili, jednostavnije: u poređenju profesora Ismeta Gavrankapetanovića i direktorice Sebije Izetbegović.  


Takozvano Otvoreno pismo Kliničkog centra još jedan je sramotni pokušaj manipulacije, s obzirom i na činjenicu da pojedini ljekari koji su navedeni kao potpisnici nisu potpisali pismo."