NOGOMET

Antonio Cassano: Mislim da Dybala ne može igrati za Real ili Barcelonu, nije na tom nivou

Avaz.ba

25.8.2017

Mnogi nogometni stručnjaci, ali i navijači vjeruju kako bi Dybala mogao igrati u bilo kojem klubu svijeta, ali drugačijeg je mišljenja legendarni Italijan Antonio Cassano.

"Mislim da Dybala ne može igrati za Real ili Barcelonu, nije na tom nivou," objasnio je La Gazzetti dello Sport kada su ga pitali što misli o današnjoj ludnici prijelaznog roka.  

Neymar je ukrao show ovoga ljeta kada je za 222 miliona eura prešao u PSG, a još se mnogo priča o Mbappeu, ali i napadaču Torina, Belottiju, o kojemu Cassano također nema visoko mišljenje.  

- Neymar vrijedi novca koji je za njega PSG dao, ali ako Belotti vrijedi 100 miliona eura, onda Luis Suarez sigurno mora koštati 500 miliona - dodao je Italijan koji je također ovoga ljeta bio dio jedne transfer sage kada je u razmaku od samo nekoliko dana se prvo pridružio novom članu Serie A, Hellasu iz Verone, da bi ubrzo promijenio mišljenje. 

- Nisam se osjećao ugodno. U svlačionici su bili mladi dečki i to nije bilo idealno mjesto za mene pa sam htio odmah otići. Nisam lud. Znao sam što sam radio i nisam bio najbolje riješenje za Veronu tako da sam otišao - kaže Cassano koji se još nije povukao iz nogometa.

- Nikada nisam htio biti onaj koji će davati životne lekcije mladim dečkima u svlačionici. Još uvijek ne znam hoću li se povući, ali ako nastavim igrati onda ću potpisati za Virtus Entellu ili Cagliari.