TENIS

Sharapova priznala: Pogodile su me kritike ostalih teniserki

Avaz.ba

25.8.2017

Ruska teniserka Maria Sharapova postala je najomraženija teniserka na touru nakon skandala sa dopingom početkom prošle godine.

Iako je protivnice nikada nisu previše voljele, sve je poprimilo mnogo veću dimenziju nakon što je Sharapova u januaru 2016. godine pala na doping testu, zbog čega je suspendovana na 15 mjeseci. Povratak ruske teniserke na teniske terene obilježile su brojne kontraverze i kritike na račun Sharapove koja je dobijala specijalne pozivnice za brojne turnire, što se mnogima nije svidjelo. 

Sharapova ističe da su je takve kritike na njen račun jako pogodile. 

- Svjesna sam šta su mnoge moje konkurentkinje rekle o meni i koliko su kritične neke od njih bile. Ako ste ljudsko biće čije srce normalno kuca, ne mislim da će takvo nešto ikada biti moguće ignorirati. Kada je riječ o tenisu, dobro ili loše, jednu stvar znam zasigurno - nedostajao mi je - rekla je Sharapova. Iako su posljednje dvije godine bile mnogo teže nego što sam mogla očekivati, moja strast prema igri nikada se nije smanjla. Ako ništa, samo je postala jača - zaključila je Sharapova.