REGION

Mrtva riba iznenadila turiste u Komiži, u strahu su odjurili s plaže

Avaz.ba

25.8.2017

Mnogi turisti iz mjesta Komiža u Hrvatskoj u koju stiže produkcija nastavka filmskog hita Mamma mia, doživjeli su neugodno iznenađenje.

Mrtva riba u moru na plaži nije svakako dio idealnog godišnjeg odmora. U strahu za vlastito zdravlje kupači su odjurili s plaže, ali niko nije otkazao i pokupio se iz mjesta, piše index.hr.

- Bilo je čuđenja, jedan gost je došao s plaže i požalio se na mrtvu ribu. Gosti koji su tek došli vidjeli su to u medijima, nadaju se da će se sve riješiti dok se spuste do plaže. Niko nije otkazao - javljaju iz hotela Biševo.

Turistička zajednica: Niko se nije žalio

U Turističkoj zajednici Komiže također kažu da goste mrtva riba nije u tolikoj mjeri prestrašila da bi napustili njihovo mjesto.

Takve stvari se događaju. Jedna plivarica je bacila ribu ili im je ispala. Ribe su to pojele i sve je čisto i uredno. Niko se nije žalio, niti imamo informacija da je neko otkazao boravak - kažu u Turističkoj zajednici. 

Potvrdili su i kako su vidjeli prve šlepere u kojima se, pretpostavljaju, krije oprema za produkciju nastavka filma Mamma mia. 

Direktorica Nautičkog centra: Skupili smo dio ribe koja je došla do obale

Komentar gradonačelnice Tonke Ivčević je izostao, piše index.hr. 

Brigita Fiamengo, direktorica Nautičkog centra, kaže da su njeni radnici skupili dio ribe koja je došla do obale, ali da je dosta toga ostalo u moru. Čula je kako se priča da su ribu bacile kočarice, ali joj nikakvi drugi detalji nisu poznati.

Lučka kapetanija u Splitu nema informaciju o događaju i plivarici koja je bacila ribu u more, a lučki kapetan Davor Vidan kaže da bi se takve stvari trebale prijaviti Ribarskoj inspekciji.