TENIS

Alexander Zverev uoči US Opena: Spreman sam da ostvarim veliki rezultat

Avaz.ba

25.8.2017

Alexander Saša Zverev spreman je konačno da napravi zapažen rezultat na jednom Grand slam turniru i nada se da će mu to poći za rukom na predstojećem US Openu

Zverev na posljednji Grand slam turnir sezone dolazi u fenomenalnoj formi i na krilima dvije osvojene titule u Washingtonu i Montrealu. 

Odlični rezultati ove sezone zajedno sa odsustvom nekolicine TOP 10 igrača koji neće nastupati na US Openu, donijeli su Zverevu poziciju četvrtog nosioca i mogućnost da u prvim rundama turnira dobije nešto laganije protivnike. Zverev je u razgovoru za zvaničnu stranicu ATP-a istakao da je i mentalno i fizički spreman da napravi veći rezultat na Grand slamu, a samopouzdanje za takvo nešto izvlači iz pobjeda nad nekoliko Top 10 igrača. 

- Ovo je do sada bilo pozitivno ljeto. Pobijedio sam dosta TOP 10 igrača i veliki broj sjajnih igrača, dobivši isto tako mnogo teških mečeva. Ovo je najbolji osjećaj koji sam imao pred početak nekog Grand slam turnira. To mi daje mnogo samopouzdanja i nadam se da ću to uspjeti pokazati i na terenu - rekao je Zverev.

Zverev će u prvom kolu US Opena igrati protiv kvalifikanta, dok ga u drugoj rundi očekuje duel sa pobjednikom meča Jiry Vesely-Borna Ćorić.