BORILAČKI SPORTOVI

Ulaznica i dalje ima za May/McG meč, cijene drastično pale!

(Al. Ti.)

25.8.2017

Ako ste se kojim slučajem našli u Las Vegasu i planirate uživo sutra (subota 26. avgusta) pogledati meč između Floyda Mayweathera i Conora McGregora, dobra vijest za vas je da ulaznica još uvijek ima. I to u prilično velikom broju. A odlična vijest jest da je i njihova cijena značajno pala u odnosu na start, kada su one najjeftinije cijenili s gotovo 3000 dolara, prenosi Fightsite. 

Prema nekim podacima, u prodaji je još nekoliko hiljada ulaznica, od onih najjeftinijih na tribinama, pa sve do onih izuzetno skupih uz sam ring. To je svakako puno lošija prodaja, ako se usporedi s mečem Mayweather vs. Pacquiao kada su sva mjesta u dvorani bila rasprodana sedam dana prije meča. 

Dakako, razlog je u cijeni karata koje su u startu bile astronomske, no razno razne web-stranice koje preprodaju ulaznice, poput VividSeatsa danas nude ulaznice po cijeni već od 1232 dolara.

Prema pisanju MMAFightinga, prosječna cijena ulaznica koje su do sada prodane za ovaj mega meč je 5-8 posto niža od prosječne cijene ulaznica za meč Mayweathera i Pacquiaoa, koja je iznosila oko 4 450 dolara. 

Ako te podatke usporedite recimo s utakmicom američkog nogometa između New Englad Patriotsa i Atlanta Falkonsa, kada je prosječna cijena ulaznice iznosila nešto preko pet hiljada dolara (5015), onda je jasno da boksački mega meč ipak neće srušiti sve rekorde kao kao što se to mislilo i nagoviještavalo.

No, naravno da će ukupna zbrojena suma prodanih karata na koncu Mayweatheru i McGregoru donijeti mega zaradu s obzirom na to da se u T-Mobile Areni može “natiskati” i do 20 hiljada ljudi.