GLOBUS

Prvi čovjek NATO-a imao udes: Automobil udario u Stoltenbergovu pratnju, ima povrijeđenih

Avaz.ba

25.8.2017

Jedan od automobila iz pratnje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga učestvovao je u automobilskoj nesreći u Varšavi, saopćila je poljska policija.

Nesreću je imao policijski automobil koji je pratio kolonu Biroa za osiguranje vlade, a u jednom od vozila se ka Varšavi kretao Stoltenberg. Informacija o tome da se u koloni nalazilo vozilo generalnog sekretara NATO-a, potvrdio je predstavnik policije Silvester Marčak.

- Policija je pomagala osiguranju kolone. Nijedno od vladinih vozila nije oštećeno - kazao je pres-sekretar Biroa za obezbjeđivanje Vlade Katažina Kovaljevska.

Poznato je da su u nesreći povrijeđene četiri osobe, uključujući dvojicu policajaca, kao i pješak i vozač drugog vozila. Vozilo u kojem se nalazio Stoltenberg nije učestvovalo u nesreći.

Varšavska policija je saopćila da je policijsko vozilo na raskrsnici udario drugi automobil, nakon čega je ono poletjelo na trotoar i udarilo u pješaka. Generalni sekretar NATO-a doputovao je sinoć u Varšavu u dvodnevnu posjetu Poljskoj.