LJEPOTA I MODA

Kako se riješiti neposlušne kose ljeti

Avaz.ba

25.8.2017

Ljeto sa sobom donosi i vlagu koja nam često odmaže da držimo kosu pod kontrolom. 

"Frizz" u kosi iritantna je pojava s kojom se teško boriti, no donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći da zagladite nestašne vlasi i održite savršenu frizuru tokom cijelog dana.

1. Trik starih majstora

Najefikasniji trik za kosu s ovim problemom zapravo je vrlo jednostavan. Nakon što napraviš frizuru, kosu još jednom lagano počešljaj, a zatim pošpricaj dlanove lakom za kosu i lagano prijeđi po površini. Lak će zagladiti i fiksirati kosu koja bježi, a tvoja frizura se neće pokvariti.

2. Dodaj vlage

Suha i oštećena koža sklonija je elektriziranju i nepoželjnom kovrčanju pa je dobro pojačati svoju rutinu kad se radi o njezi kose. Nabavi šampone i regeneratore sa hidratantnim učinkom, a jednom sedmično na kosu stavi hranjivi regenerator.

3. Zagladi kosu pri feniranju

Na kraju postupka sušenja kose, fen stavi na hladno puhanje. Četkom lagano prelazi kroz kosu, a fen usmjeri da puše "niz dlaku", od vrha glave prema vrhovima, a ne obratno.

4. Obrati se profesionalcima

Ako ništa ne pomaže, kupi proizvode za uklanjanje ove pojave. Ipak, s njima nemoj pretjerivati kako tvoja frizura ne bi izgubila oblik i volumen.