LJEPOTA I MODA

Strije - kako ih smanjiti?

Avaz.ba

25.8.2017

Uz celulit, najgori neprijatelj ženske ljepote su, naravno - strije! Zavidimo onim ženama koje ima odlične gene te nikad nisu imale problema sa strijama! No, ako si i ti jedna od onih koje vode rat s ovim neprivlačnim linijama na koži te si u potrazi za načinom kako ih smanjiti - evo što možeš učiniti kako bi poboljšala svoju kožu i reducirala pojavu strija.

Pobrini se da tvoja prehrana sadrži dovoljno proteina. Strije nastaju kada kolagen i elastična vlakna puknu, poput gumice. Upravo zato što se kolagen i elastična vlakna sastoje od proteina, moraš svoju kožu opskrbiti proteinima kako bi se oporavila.

Novijim, crvenkastim strijama najbolje odgovaraju kreme. Ako imaš roskaste široke strije kojih se apsolutno nikako ne možeš riješiti, pokušaj nanositi tretinoin, koji se pokazao kao stimulator rasta novog kolagena i koji pomaže pri novim strijama.

Starije, blijeđe strije je teže liječiti jer koža postaje naborana, poput starog ožiljka. Međutim, nedavna istraživanja su pokazala da mikrodermoabrazija i frakcijski laseri mogu pomoći pri regeneraciji kolagena, te čine kožu glatkom za 20%, iako takvi tretmani obično zahtijevaju ponavljanja po nekoliko puta.

Vezane vijesti