LIFESTYLE

Čuvajte se, jer počinje vladavina Djevice, a ko ne uradi ove stvari imat će problema

Avaz.ba

24.8.2017

Najupečatljivije obilježje prve nedjelje vladavine Djevice bit će zagrljaj Sunca i Merkura .

Djevica je znak zemljanog elementa i promjenjivog kvaliteta, kojim vlada Merkur. Vladavina ovog znaka traje dok je Sunce između 150 i 180 stepeni ekliptike, odnosno do jesenje ravnodnevnice.

Nakon što Lav preda palicu Djevici, pažnja se prebacuje na tačnost, red i detalje. Htjet ćete da riješite praktična pitanja koja se tiču prihoda i rashoda, domaćinstva, profesije i školovanja.

Iduće četiri nedjelje su povoljne za sređivanje dokumentacije, preslaganje namještaja i odjeće, raščišćavanje suvišnih stvari iz doma i pratećih prostorija i razvrstavanje i pravljenje zaliha.


Obavljanje tih poslova neće biti zabavno, ali će vam olakšati život u završnici godine. Ako propustite da to učinite tokom vladavine Djevice, imat ćete komplikacija do Božića.

Merkur je ovih dana retrogradan u prvoj dekadi Djevice, pa će se za vikend mimoići sa Suncem.

Pod uticajem njihovog kontakta, od petka do nedjelje naglasak će biti na ophođenju, prikupljanju i razmjeni podataka i iznad svega na misaonim procesima.

Mozak će vam se užariti od razmišljanja, što podrazumijeva planiranje, sanjarenje, prisjećanje i vođenje unutrašnjih dijaloga s ljudima iz vašeg života.

Učinili biste sebi uslugu ako se pozabavite fizičkim radom ili vježbanjem jer bi vam te aktivnosti pomogle da odmorite prezaposleni um.