REGION

Sve zbog djevojke: Peka Kartel ubio bivšeg policajca, pa pobjegao

Avaz.ba

24.8.2017

Nekadašnji pripadnik policije, Saša Mihajlović (36) iz sela Berevce, u Štrpcu ubijen je jutros oko 4.30 sati na Keju Kola Srpskih sestara u Nišu. Kako saznajemo za njegovo ubistvo sumnjiči se Predrag Todorov (27) poznatiji kao Peka Kartel.

Povod krvavog obračuna je bila svađa oko Mihajlovićeve djevojke. Njih dvojica su se od ranije mrzili, jer je Todorov u jednoj prilici udario šamar Mihajlovićevoj djevojci.

Kobne noći obojica su bili u kafiću “Loko”, na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu “riješili problem” zbog šamaranja njegove djevojke.

"Todorov je izašao iz kafića ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kada je bivši policajac to uradio, Todorov je ispalio jedan metak u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet metaka", kažu sagovornici iz istrage.

Hitna pomoć je odmah došla na mjesto tragedije i preuzela teško ranjenog mladića, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra.


Kako saznajemo, Mihajlović je zadobio pet prostrijelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge od kojih je ubrzo preminuo. U Kliničkom centru je potvrđeno da su pola sata pokušavali da ga reanimiraju, ali da nisu uspjeli da ga spase.

Nakon ubistva, Todorov je pobjegao, pa je policija raspisala potragu za njim. Na mjestu krvavog obračuna policija je pronašla pet čaura ispaljenih iz pištolja kalibra 7.65 milimetara, prenose srbijanski mediji.

Kako saznajemo, i ubica i žrtva su poznati u niškom kriminalnom miljeu.

Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i dva mjeseca jer je 2008. godine u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je teško povrjeđen jedan Nišlija a zatim pobjegao sa mjesta nesreće. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i falsifikovanja novca.

Kriminalni dosije Todorova, takođe je, pozamašan. Njemu su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

U novembru prošle godine Todorov je iz pištolja pucao i u “Kubo klubu” u Nišu. Tom prilikom je ranio šankericu K. S. (21) koja je bio povređen list noge, i M. M. (46) kojem je povrijeđena peta. On je pobjegao ali je ubrzo uhapšen. Međutim, suđenje za krivična djela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja, čekao je na slobodi.

Todorov, koji vrlo često boravi u Nišu, ima stan u Beogradu pa se pretpostavlja da je pobjegao u srpsku prijestonicu.

On je, inače, sin Ilije Todorova, brigadnog generala i načelnika Uprave za izviđačko obavještajne poslove Generalštaba.