KOLUMNE

Tinejdžer za kojim ludi svijet

Mbape: Zarađivat će 18,5 miliona eura po sezoni

Piše: A. M.

25.8.2017

Vjerovatno najbolji mladi nogometaš svijeta u ovom trenutku, Francuz Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) briljantno je odradio prošlu sezonu u dresu Monaka, što nije promaklo najboljim evropskim klubovima.

Mjesecima je trajala borba između velikana Real Madrida, Čelzija, Barcelone, Pari Sen Žermena... a bitku za supertalentiranog napadača dobili su Parižani.

Sedmicu prije kraja prijelaznog roka, PSG je krenuo u završnu operaciju drugog najvećeg transfera ovog ljeta, ali i u historiji nogometa. Nejmaru (Neymar), Edisonu Kavaniju (Cavani) i družini već početkom sljedeće sedmice pridružit će se i Mbape. PSG je spremio 150.000.000 eura za transfera Mbapea, a Monako je pristao na tu ponudu.

Reprezentativac Francuske je van Monakovog tima i on je odavno dogovorio uvjete sa „Svecima“. Zarađivat će 18,5 miliona eura po sezoni u rodnom gradu, što je plaća koju niko drugi nije bio spreman da mu ponudi. Kilijan Mpabe rođen je 20. decembra 1998. godine. Prošle sezone je eksplodirao postigavši 27 golova uz 17 asistencija na 59 utakmica za Monako. Od toga je dao šest golova u Ligi šampiona.