LIFESTYLE

Evo kako da u dva koraka proširite farmerice koje su vam male!

Avaz.ba

24.8.2017

Iako znate da je pravilo ne ubacivanja pantalona i farmerki u mašinu za sušenje najbitnije, nekim čudom svaku put uspijete da ih ubacite zajedno s ostalim stvarima. 

Rezultat sušenja – skupljene pantalone u koje ne možete da uđete.

U stvari, vi možete da uđete u njih, ali vam je potrebno neko vrijeme da bi ih prilagodili vašem tijelu, što znači da pred izlaska nastupaju skokovi, čučnjevi, ležanje na krevetu da biste iz zatvorili i mnoge druge “akrobacije”.

Međutim, ovo ne mora biti više vaš problem! 

Iako ste mislili da je širenje (ili rastezanje) pantalona jedna nemoguća stvar, mi smo riješili da vam pokažemo suprotno i da je dovoljno samo nekoliko minuta da dođete do savršene veličine vašeg omiljenog para farmerica.  

Šta je potrebno da uradite...

Prvi korak

Na mjesta gdje su vam se farmerice najviše skupile (uglavnom su to pojas, koljena, i dio oko listova), fajtalicom nanesite pozamašnu količinu vode, kako bi se materijal natopio. Naravno, nemojte pretjerati u tome, da biste mogli brzo da ih osušite.

Drugi korak

Upotrebite mišiće ruku i kratkim pokretima počnite sa istezanjem materijala. Ne brinite, možete upotrebiti svu snagu, jer se sigurno neće pocijepati!

Vaše uske farmerke su vraćene u “originalno stanje” i sada ih možete bez problema obući i nositi.

Trik je toliko jednostavan, da nećete vjerovati da uspijeva!