REGION

Uhapsili migrante u Karlovcu: Jednog su pronašli u katranu

Čitatelj

Avaz.ba

24.8.2017

Zapomaganje muškarca iz vagona koji je prevozio katran vozom iz Beograda, u četvrtak prijepodne oko 10 sati, začuli su radnici Željezničkog saobraćaja u Karlovcu. U vagonu su uočili muškarca do struka zarobljenog u otopljenom katranu. Odmah su alarmirali policiju, Hitnu i vatrogasce koji su zarobljenog muškarca uspjeli izvući iz vagona i predali ga uposlenicima Hitne.

 

- Muškarac je do struka bio zarobljen u katranu i nije se mogao pomaknuti. Pružio nam je ruke i sa konopima smo ga uspjeli izvući - rekao je komadant JVP-e Karlovac.


Čitatelj

Još jedna grupa muškaraca, a pretpostavlja se da se radi o migrantima, nalazila se u drugom vagonu s katranom koji je bio u krućem stanju, no kada su čuli sirene dali su se u bijeg i pobjegli iz vagona. Navodno ih je policija pronašla i privela, no to za sada nisu potvrdili.

Unesrećeni muškarac je nakon izvlačenja predan uposlenicima Hitne, a direktor OB Karlovac dr. Ervin Jančić nam je potvrdio da je u bolnicu zaprimljen muškarac koji je do vrata bio prekriven katranom, te da još uvijek traje obrada - skidanje katrana s njegova tijela.

Dodao je i da ovaj mlađi muškarac nije zadobio teže povrede, te je stabilan. U policiji za sada nisu komentirali da je na željeznici uočena skupina migranata, već su samo potvrdili informaciju da je u vagonu pronađen jedan ozlijeđeni muškarac.

- U vagonu koji prevozi katran na Željezničkom stajalištu u Karlovcu pronađena je jedna ozlijeđena muška osoba. U toku je postupanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja. - rekla je Andreja Lenard, portparolka PU Karlovačke.

Čitatelj

Čitatelj