SARAJEVO

Sarajlije svih generacija dva mjeseca uživale u fitnesu

Građani vježbali uz stručne instruktore ( A. Kuburović)

Piše: F. MUSTAFIĆ

24.8.2017

Stotine rekreativaca protekla dva mjeseca slobodno vrijeme provodile su na terenima Atletskog kluba „Sarajevo“, gdje su, uz stručne instruktore, vježbali na otvorenom. Riječ je o projektu „Fitness ljeto“, koji je prvi put organiziran u našem gradu. Ekipa „Avaza“ bila je na posljednjem treningu ove godine, a na zelenim terenima zatekli smo porodice s djecom, omladinu, penzionere...  

Besplatni treninzi

Kako su nam kazale instruktorice Lejla Šebić i Marijana Podrug-Arapović, tri puta sedmično na besplatne treninge dolazilo je više od 250 vježbača.

- Uspjeli smo iz dvorana ljude izvesti na zrak, što je trenutno svjetski trend. Svi žele vježbati na otvorenom. Projekt se pokazao vrlo uspješnim, a najviše nas raduje činjenica da su se našim treninzima odazvali i oni koji nikad nisu vježbali - kazale su one.

Velika ekipa

Sugrađanka Sanela Fočo na treninge je dolazila u pratnji sina Emira.

- Prezadovoljna sam rezultatima. Inače, redovno vježbam, ali svakome je izazov trenirati uz stručne instruktore na otvorenom, daleko od gradske buke. Drago mi je da sam bila dio ove velike ekipe jer je ovakvo nešto trebalo našem gradu - istakla je Fočo.

 Treninge nije propuštala ni Džejlana Sefer, koja je na „Fitness ljeto“ dolazila s majkom i prijateljicama. - Prezadovoljna sam treninzima. Slobodno vrijeme provodila sam na zraku, vježbajući. Drago mi je da sam na ovakav način provela raspust, a, što je najvažnije, svi smo se družili - rekla je Sefer.

Projekt se nastavlja i naredne godine  

Sinoćnjem treningu prisustvovali su i predstavnici općine Centar, koja je finansijski podržala ovaj projekt.  


- Ideja da generacije vježbaju zajedno pokazala se vrlo uspješnom i svi smo zbog toga ponosni. Najbitnije je da je okupio brojne učesnike koji su slobodno vrijeme provodili na zdrav način. Nastojat ćemo i naredne godine u budžetu osigurati sredstva za ovaj projekt - rekao je Nedžad Ajnadžić, načelnik općine Centar.