CRNA HRONIKA

Prijedor: Bešić u komi nakon što mu je redar nanio teške tjelesne povrede

D. Stojnić

Piše: M.Z.

24.8.2017

Ismet Bešić (36) iz Kozarca kod Prijedora kojem je teške tjelesne povrede nanio N.K. (22) iz Prijedora hospitaliziran je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje u Banja Luci.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr. sc. med. Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dr. Zorana Aleksića, pacijent I.B. (1981.) primljen je sa teškom povredom glave. 

- Pacijent se nalazi u stanju kome, priključen na aparate za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne, te pacijent ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi- saopćeno je danas iz Klinike.

Slučaj se dogodio jutros oko 1.45 sati u ulici Ahmeta Babića u Prijedoru ispred ugostiteljskog objekata, u kojem N.K., prema nezvaničnim saznanjima, radi kao redar. N.K. je odmah nakon nanošenja teških tjelesnih povreda I.B. uhapšen i u toku je krim obrada, nakon čega će biti poznato i više detalja o ovom slučaju.

- Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolonosti nanošenja povreda . O navedenom je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor- navedeno je danas iz PU Prijedor.