CRNA HRONIKA

Slučaj izujedane bebe koji je šokirao Bosnu: Djevojčica stabilno, doktore iznenadio ogroman broj ujeda

Avaz.ba

24.8.2017

Jednogodišnja beba, koju je jučer u banjalučkom vrtiću "Tijana" drugo dijete izujedalo do krvi, stabilno je, ali ostaje u bolnici na daljem liječenju i praćenju stanja. 

Na Klinici za dječju hirurgiju kažu da je devojčica E.S. (2016.) primljena jučer u 11.15 sa lakšim tjelesnim povredama.

- Nikada ranije se nije desilo da dođe dijete sa toliko ujeda kao ova djevojčica. Inače, u našu Kliniku ne dolaze često djeca sa ugrizima od drugih mališana, ali uglavnom je riječ o predškolskom i školskom uzrastu – rekli su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Slučaj je prijavljen policiji, koja ispituje više odgovornih osoba, a o saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

- Postupajući tužilac je naložio da se određene osobe ispitaju u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnih djela nepružanje pomoći i nesavjestan rad u službi – navode u policiji.

Kako saznajemo, u vrijeme kada je došlo do povređivanja bebe, u grupi je radila vaspitačica sa 35 godina radnog iskustva, koja do sada nije imala nikakvih primjedbi niti prijava u radu.

Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, a u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka objašnjavaju da sprovode i internu istragu o tome šta se dogodilo.