NOGOMET

Baković za Avaz.ba: Apelaciona komisija FIFA-e donijela odluku, znat ćemo je do kraja sedmice

Piše: A. S.

23.8.2017

Apelaciona komisija Svjetske nogometne federacije (FIFA) donijela je odluku, a mi ćemo je sigurno saznati do kraja sedmice.

To je za portal Avaz.ba potvrdio Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH večeras, nakon što je još jednom podvukao koje uvjete treba ispuniti stadion Grbavica da bi na njemu "Zmajevi" 7. oktobra dočekali Zenicu. 

Disciplinska komisija FIFA-e suspendirala je Bilino polje zbog incidenata nakon meča protiv Grčke (0:0), ali to ne znači da "Zmajevi" 7. oktobra neće moći ugostiti Belgiju na našem stadionu!

Naime, NSBiH je uložio žalbu, pa odluka Disciplinske komisije FIFA-e, za sada, nije pravosnažna.

- Imamo informaciju da je Apelaciona komisija donijela odluku, ali ona još nije stigla u NSBiH. Za sada se ne zna da li ćemo moći uopće igrati u BiH, ali se jednako nadamo da će se uvažiti i naša žalba. Bitno nam je da tako važnu utakmicu igramo pred našim navijačima, a ne izvan BiH - kazao je Baković za naš portal. 

Zmajevi će 31. avgusta gostovati na Kipru, a uporedo s pripremama za ovo gostovanje u NSBiH još čekaju zvaničnu odluku gdje će naš tim igrati preostali domaći susret kvalifikacija za Mundijal.

- Očekujem da to saznamo do kraja sedmice, a možda već sutra (četvrtak, op.a.) - dodao je Baković.