GLOBUS

Zašto je Melania Trump zahvalna kćerki Billa Clintona?

Avaz.ba

23.8.2017

Prva dama SAD-a Melania Trump danas se zahvalila kćerki Billa i Hillary Clinton Chelsea, zato što je stala u zaštitu njenog maloljetnog sina.

Chelsea Clinton je stala u odbranu jedanaestogodišnjeg Barona Trampa nakon što ga je jedan konzervativni vebsajt kritizirao zbog neformalne odjeće koju je nosio na povratku s ljetnjeg odmora. Ona je na Twitteru napisala da je "krajnje vrijeme da mediji i svi ostave Barona Trumpa na miru i da ga puste da ima privatno djetinjstvo kakvo zaslužuje".

Melania je zahvalila i napisala da je važno da se svoj djeci pruži podrška kako bi vjerovala u sebe.

Jedanaestogodišnji Baron je nosio bermude, majicu i mokasine bez čarapa, kada je u nedjelju doputovao u Bijelu kuću iz porodične kuće u New Jerseyu. Donald Trump je nosio odijelo i kravatu, a njegova supruga Melania je obukla haljinu do listova bez rukava.  

Kolumnista sajta Daily Caller Ford Springer, napisao je da pošto Baron nema nikakve odgovornosti kao sin predsednika, "najmanje što može da uradi jeste da se primjereno obuče kada se pojavljuje u javnosti".  

- Baron se vraćao u Bijelu kuću iz New Jerseya u nedjelju i dok su predsjednik i prva dama putovali u svom najboljem nedjeljnom izdanju, mladi Baron je izgledao kao da uskače u 'air force one' na put u bioskop - napisao je Springer.

Bijela kuća apelovala je na medije da omoguće Baronu da bude dijete i da mu daju privatnost.