GLOBUS

Brutalno ubio ljubavnicu: Pretukao je i bacio sa glisera, a onda čekao da se udavi

Avaz.ba

23.8.2017

Podignuta je optužnica protiv 52-godišnjeg poljskog državljanina P. P. P. zbog sumnje da je 6. juna ubio svoju ljubavnicu, 38-godišnje M. J. A. u Hrvatskoj.

On je osumnjičen da je 6. juna ove godine između ostrva Ošljaka i mjesta Kali na ostrvu Ugljanu, na brodu napao svoju ljubavnicu, također Poljakinju, i zadao joj najmanje 14 udaraca po tijelu i glavi.  Poslije toga, bacio je u more i čekao da se udavi.  

Navodno je i skočio u vodu i pravio se da je pokušava spasiti.

Oni su plovili na osam metara dugačkom gliseru pod poljskom zastavom. Nakon što je počinio stravično ubistvo, na njega su naletjeli njemački turisti i to dok je bio u moru. Njima je ispričao da je s njim bila i prijateljica, ali da ne zna gdje je.

Obaviještena je i policija, a nesretna žena je uočena kada ja avion tipa Pilatus preletio lokaciju koju je Poljak definirao kao mjesto nestanka.   

Modrice na njenoj glavi, rukama i nogama ukazivale su na borbu pred smrt, pa je sumnja odmah pala na Poljaka, koji je pritvoren pod sumnjom da je izvršio ubistvo. Tužilaštvo je za njega, poslije podizanja optužnice, zatražilo produžetak pritvora zbog opasnosti od bijega. 

Provjerom Poljakovog identiteta policija je saznala da se radi o kriminalcu koji je već robijao. Prijavljivan je zbog napada, falsifikata, a žena koju je ubio navodno mu je bila ljubavnica.