GLOBUS

Clinton u novoj knjizi piše o Trumpovom uznemiravanju: Vrebao me, pratio i disao mi za vratom

Avaz.ba

23.8.2017

Bivša predsjednička kandidatkinja demokrata Hillary Clinton, u svojoj novoj knjizi je napisala da joj se "koža ježila" dok je Donald Trump gledao na pozornici tokom debata, zbog čega je razmišljala da mu poruči "povuci se, ljigavče".

U zvučnim isječcima knjige "Šta se dogodilo" koji su emitirani u srijedu na MSNBC-u Clinton opisuje svoju prošlogodišnju kampanju "radosnom, poniznom, bijesnom ili jednostavno zbunjujućom", te priznaje da je porazom od Trumpa razočarala milione.  

- Svakog dana kandidature za predsjednicu znala sam da milioni ljudi računaju na mene i da ne smijem razmišljati o tome da ih mogu razočarati. Ipak jesam. Nisam uspjela - rekla je Clinton.

Vrebao me, pratio, buljio u mene i disao mi za vratom

Ona u isječcima opisuje debatu 9. oktobra u St. Louisu, toekom koje je Trump pratio pozornicom, promatrajući je iza leđa dok je ona odgovarala na pitanja iz publike. Debata se održala dva dana nakon što je u javnost izašla audio snimka na kojoj se Trump hvali o hvatanju žena, piše index.hr. 

- Ovo nije u redu, pomislila sam. Bila je to druga predsjednička debata, a Trump me vrebao iza leđa. Bili smo na maloj pozornici i gdje god bih hodala, on bi me pratio, buljio u mene, radio grimase. Bilo je iznimno neugodno. Doslovno mi je disao za vratom. Naježila sam se - naglasila je demokratkinja.

Znam da voliš zastrašivati žene, ali mene ne možeš

- Bio je to jedan od onih momenata kad želite pritisnuti pauzu i upitati sve koji gledaju: 'Dobro, što biste vi učinili?'. Da li da ostaneš mirna, da se smješkaš i nastaviš kao da ti on opetovano ne ulazi u privatni prostor? Ili da se okreneš, pogledaš ga ravno u oči i kažeš mu glasno i jasno: 'Povuci se, ljigavče. Makni se od mene. Znam da voliš zastrašivati žene, ali mene ne možeš - rekla je Clinton.

Clinton je istakla da je odabrala prvu opciju. 

- Zadržala sam hladnu glavu, potpomognuta godinama iskustva u nošenju s teškim muškarcima koji me žele izbaciti iz takta. U svakom slučaju bi to bio bolji televizijski program - zaključila je