NOGOMET

Reprezentacija BiH bolja od Hrvatske

J. Hadžić

Piše: D. J.

23.8.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Prijateljska utakmice kadetskih reprezentacija BiH i Hrvatske odigrana u zeničkom Trening centru NS BiH pred stotinu gledalaca završila je pobjedom naših djevojaka 

Prvu ozbiljniju priliku naše kadetkinje su imale u 13. minuti, Ena Teslidža nakon solo prodora ulazi u kazneni prostor Hrvatske ali njen udarac Nensi Adamović uz pomoć stative izbacuje u korner. U 20 minuti Sajra Fejzić šutira sa 15 metara i pogađa prečku gola gostiju. Igrala se 27. minuta kada se Sofija Krajšumović oslobodila na 40 metara od gola gostiju te ulazi iskosa u šesnaesterac i šutira precizno za vodstvo naše reprezentacije od 1:0. 

Gošće dolaze do izjednačenja u 46. minuti, Karla Kurkutović lob udarcem sa 15 metara pogađa za 1:1. Izabranice selektora Ilije Lucića do novog vodstva dolaze do vodstva u 62. minuti. Nakon kornera sa desne strane, najviša u skoku bila je Ena Taslidža i glavom pogodila za konačnih 2:1.

Druga utakmica kadetkinja BiH i Hrvatske na rasporedu je u petak, 25. avgusta, sa početkom u 10 sati.

Za našu reprezentaciju su nastupile: Šljivo, Zukić, Šimić, Ganić, Velagić, Husić, Jusanović, Fejzić, Taslidža, Krajšumović, Lukić. Selektor: Ilija Lucić. Još su igrale: Topalović, Brzović, Gverić, Filipović, Sarajlić.