LIFESTYLE

Lukav plan dvije velike kompanije mogao bi da znači kraj Amazona

Avaz.ba

23.8.2017

Kompanije Google i Wallmart najavile su partnerstvo koje će rezultirati time da proizvodi američkog maloprodajnog lanca budu dostupni u onlajn šoping molu internet giganta iz SAD-a.

- Krajem septembra počećemo u saradnji s Google-om da nudimo stotine hiljada artikala na prodaju putem Google Assistanta - naveo je u blog postu Marc Lore, šef za onlajn trgovinu u Wallmartu, prenosi agencija France press.

Wallmart će integrisati u svoju platformu Google Express, koji već korisnicima omogućava kupovinu proizvoda širokog spektra brendova, kao što su Kostko i apoteke Volgrin, u nastojanju da parira onlajn trgovačkom gigantu - Amazonu, navodi francuska agencija.

Amazon već dugo "zagorčava" život Wallmartu na internetu i sada se s njim nadmeće i u realnom svetu budući da planira kupovinu lanca supermarketa Whole Foods.

Rezultati poslovanja Wallmarta za treći kvartal, objavljeni ranije ovog mjeseca, ponovo su ukazali na njegovo stalno zaostajanje za Amazonom, čak iako su cifre bolje nego što se očekivalo, dodaje France press.

Google takođe želi da proširi svoju djelatnost u onlajn trgovanju, pod zajedničkim brendom Google Home.