BIH

Čović: Izuzetan doprinos Moorea na izgradnji boljeg društva i odnosa u BiH

(A.S.)

23.8.2017

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Jonathana Moorea.

Moore je zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva BiH za podršku i predanu saradnju u rješavanju brojnih, često složenih pitanja u okviru mandata Misije OSCE-a u BiH. 

Čović je iskazao posebnu zahvalnost Mooreu za nemjerljiv doprinos unapređenju demokratije i ljudskih prava u BiH, istaknuvši njegov izuzetan doprinos izgradnji boljeg društva i odnosa u BiH. 

Dodao je kako je svojom otvorenošću i konkretnošću Moore ostavio neizbrisiv trag, te istaknuo da su BiH potrebni diplomati i prijatelji koji imaju svijest, sposobnost i znanja koja je kroz svoj djelovanje posvjedočio ambasador Moore.

Izrazili su obostrano zadovoljstvo izuzetnim odnosom koji je uspostavljen između OSCE-a i svih relevantnih subjekata u BiH. Čović je istaknuo da je taj odnos prvenstveno zasluga Moora koji je strpljivo i predano gradio komunikaciju s predstavnicima svih društveno-političkih grupa u Bosni i Hercegovini.

Ocijenili su da BiH predstoji još dug put ka unutrašnjoj stabilizaciji, demokratizaciji, izgradnji pravičnog društva zasnovanog na jednakosti i ravnopravnosti, te ostalim vrijednostima koje baštini organizacija OSCE-a, na kojem je nužno istrajati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.