BIH

Borjana Krišto: Neće biti glasanja o Zvizdićevoj smjeni

Borjana Krišto

Avaz.ba

23.8.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto smatra kako neće doći do glasanja o smjeni predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, ustvrdivši da HDZ BiH neće podržavati bilo kakve prijedloge koji u ovom trenutku nisu u interesu naroda i BiH.

Prema njenom mišljenju, nije dobro rješenje da se sada podnosi inicijativa za Zvizdićevu smjenu, jer ima mnogo važnijih stvari koje treba uraditi, poput odgovora na Upitnik Evropske komisije i izmjena Izbornog zakona BiH.

Krišto navodi da svaki poslanik, kao i politika, imaju pravo da podnose bilo kakve inicijative, pa i one koje se odnose na smjenu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

To svakako nije dobro, jer imamo mnogo važnih stvari koje treba da radimo, poput odgovora na Upitnik Evropske komisije i onih koje je neophodno učiniti u ovom trenutku u BiH - izjavila je Borjana Krišto za "Nezavisne novine".

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, naglašava kako se on neće naći na dnevnom redu sjednice zakazane za 7. septembar jer Dom naroda BiH još nije unio neke izmjene koje su potrebne, te prijedlog nije došao u Predstavnički dom.

HDZ BiH i Klub ove stranke, tvrdi, imat će isti stav koji je imao od samog početka kad je riječ o akcizama, te će se i prema tom pitanju odnositi na isti način ukoliko se ono nađe na dnevnom redu.

I ne samo o tom pitanju, nego i o pitanju svih drugih bitnih stvari, kao što su odgovori na Upitnik i rješavanje pitanja Izbornog zakona BiH. Učinit ćemo da ovaj naredni period do izbora bude konstruktivan i da zaista, ukliko je to moguće, postignemo dogovor o bitnim pitanjima - zaključila je Krišto za "Nezavisne novine".