LJUBAV I VEZE

Toksični muškarci biraju ovih šest tipova žena - pa rade šta žele

Avaz.ba

23.8.2017

Takvi muškarci pomno biraju svoje žrtve, ponekad kako bi manipulirali njima, radili što žele i osjećali se nadmoćno, a ponekad jer sami vjeruju kako bi ih neka žena mogla promijeniti. Međutim, čovjeka niko ne može promijeniti dok on sam to čvrsto ne odluči u svojoj glavi. Na kraju, umjesto da se on promijeni, u vezi s toksičnim partnerom mijenja se žena - počinje se sve više osjećati nesretno, usamljeno, tjeskobno...

Otrovne muškarce privlači ovih šest tipova žena:

Imaju nisko samopoštovanje

Toksični muškarci strahuju od samouvjerenih žena jer znaju kako s njima ne mogu manipulirati, a svjesni su i da takve žene imaju visoke standarde kada je odabir partnera u pitanju. Uz nesigurne žene niskog samopouzdanja oni se osjećaju moćni.


Vrlo su drage i dobre

Manipulatori jako dobro znaju da će im životu u vezi s dobrom i mirnom ženom punom razumijevanja biti lagan, jer će često moći raditi što žele. Svjesni su da im takav tip žena neće prigovarati niti im vratiti istom mjerom.

Previše su osjećajne

Kaže se kako se suprotnosti privlače, i to može zvučati romantično do određene granice, ali u slučaju kada su toksični muškarci u pitanju, to je sve samo ne poželjno.

Ovakvi tipovi žele uz sebe vrlo osjećajnu ženu kojoj će moći pričati o sebi i svojim potrebama, problemima... A ona će strpljivo slušati, čak će ih žaliti. U isto vrijeme njih neće zanimati što ona ima za reći, niti kakve brige nju muče.


Vjeruju da ih mogu promijeniti

Takve žene imaju romantične maštarije u glavi pa naivno vjeruju kako je ljubav jača od svega i svakoga. One su uvjerene kako lošeg muškarca mogu promijeniti svojom ljubavlju, kako svojim primjerom mogu pozitivno utjecati na njega.

Ali, to se ne događa, već se desi suprotno - toksični muškarci prenose sve negativno iz sebe na partnerice i na kraju su one te koje se osjećaju loše, nesretno, usamljeno...

Razočarale su se u ljubav

Nije lako preboljeti nekoga koga ste voljeli ili zaboraviti kako vas je voljeni muškarac povrijedio. Toksični muškarci kao da imaju posebno razvijen njuh za žene koje su se jako razočarale u ljubav i upravo one ih privlače. Tada iskorištavaju njihovu krhkost kako bi ih izmanipulirali i dobili što žele.

Ne postavljaju granice

Žene koje nisu dovoljno jake da postave određene granice, odnosno ne znaju reći "ne", meta su manipulatora, jer i u tom slučaju rade što žele. Takve žene, s druge strane, im sve dopuštaju jer ih ne žele povrijediti i pokušavaju izbjeći sukobe gdje god mogu.