REGION

U istragu napada na Mamića uključila se i hrvatska policija: Sve je bilo dobro isplanirano

(A. S.)

23.8.2017

U rasvijetljavanje napada na Zdravka Mamića koji se dogodio u utorak u Zidinama kod Tomislavgrada uključila se i hrvatska policija.

Hrvatska policija u saradnji s policijom BiH, te s drugim nadležnim službama u Republici Hrvatskoj poduzima mjere radi razjašnjenja svih relevantnih okolnosti ovog kaznenog djela - potvrđeno je danas iz Uprave policije Hrvatske, koje za sada ne otkriva je li Mamić zatražio ili dobio policijsku zaštitu nakon pokušaja atentata u BiH, javlja Net. 


I Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a HNK potvrdio je za Net.hr da se napad na Mamića rasvijetljava zajedno s hrvatskom policijom. 

- Ekipa za uviđaj je još na terenu, a do sada je utvrđeno da je napad na Zdravka Mamića bio dobro pripreman. Naime, utvrđeno je kako su u obližnjoj šumi posječena dva stabla i od njih napravljen svojevrsni zaklon iz kojega se može dobro vidjeti teren gdje je postavljena spomen-ploča Mamićevom ocu. Utvrđeno je i da je u ovom događaju ispaljeno više hitaca i to iz pištolja kalibra 7,65 milimetara - opisuje Vrdoljak. Ranije je objavljeno da je pucano iz oružja malog kalibra. 

Rasplet slučaja Zdravko Mamić čeka u bolnici Sveti Duh u Zagrebu u koju je jučer navečer primljen nakon što se dovezao iz Tomislavgrada, gdje mu je ukazana prva pomoć.

Ljekari su procijenili da ga je potrebno zadržati na liječenju, iako povrede nisu teške, no kako bi se izbjegle moguće komplikacije dobio je svu potrebnu terapiju.