GLOBUS

U odbranu Trumpovog sina stala i Clintonova kćerka

Avaz.ba

23.8.2017

Bijela kuća ponovo je uputila zahtjev medijima da poštuju privatnost najmlađeg sina američkog predsjednika,  Barrona Trumpa.

Njega je jedan konzervativni website kritizirao zbog neformalne odjeće koju je nosio na povratku sa ljetnog odmora. Naime, jedanaestogodišnji Barron je nosio bermude, majicu i mokasine bez čarapa, kada je u nedjelju došao u Bijelu kuću iz porodične kuće u New Jerseyu.

Donald Trump je nosio odijelo i kravatu, a njegova supruga Melanija je obukla haljinu do listova bez rukava.

Kolumnista sajta "Daily Caller", Ford Springer napisao je da pošto Barron nema nikakve odgovornosti kao sin predsjednika, najmanje što može da uradi jeste da se primjereno obuče kada se pojavljuje u javnosti.

- Baron se vraćao u Bijelu kuću iz New Jerseya u nedjelju i dok su predsjednik i prva dama putovali u svom najboljem nedjeljnom izdanju, mladi Barron je izgledao kao da je krenuo u bioskop - napisao je Springer.

Portparolka prve dame Stephanie Grisham apelirala je na medije da omoguće Barronu da bude dijete i da mu daju privatnost. 

- On je maloljetno dijete i zaslužuje svaku priliku da ima privatno djetinjstvo - rekla je Grisham.

U zaštitu Barrona stala je i kćerka Billa i Hillary Clinton, Chelsea, koja je na Twitteru napisala da je krajnje vrijeme da mediji i svi ostave Barrona Trumpa na miru i da ga puste da ima privatno djetinjstvo kakvo zaslužuje.