LJEPOTA I MODA

Kako pobijediti "ljetni" masni ten

( Ilustracija)

Avaz.ba

23.8.2017

Čak i djevojke s normalnim tenom u proljetnim i ljetnim danima imaju problema s pojačanim lučenjem masnoća pa muče s masnim čelom koje se ponosno sjaji. 

Kako bi izbjegla ili umanjila sjajan izgled svog tena, isprobaj naših pet savjeta.

1. Promijeni sredstvo za čišćenje

Za vrijeme toplih dana koža pojačano luči masnoće pa je dobro nadmudriti je i promijeniti preparate kojima je čistimo. Umjesto mlijeka i ulja za čišćenje odaberi gelove i pjene koji će dublje očistiti kožu i pritom ukloniti višak sebuma te je matirati.

2. Obavezno koristi losion

Nakon čišćenja, kožu obavezno prijeđi matirajućim losionom s antiseptičkim djelovanjem. On će "otčepiti" pore i onemogućiti stvaranje mitesera i prištića i pritom fino matirati T zonu lica.

3. Promijeni kremu

Vrijeme je za nešto laganije kreme za lice pa svoju hranjivu i masnu kremu zamijeni onom s hidratantnim svojstvima. Ako imaš masnu ili mješovitu kožu, odluči se za gel kreme. Obavezno izaberi one sa zaštitnim SPF faktorom!

4. Ubaci papiriće u torbicu

Papirići koji upijaju masnoću sa čela pravi su spas. Ubaci jedan ovakav paketić u svoju torbicu i svakih par sati lagano prijeđi preko T zone kako bi se upila nepotrebna masnoća.

5. Lagani puder

Teški puderi "guše" kožu pa za ljetne dane izaberi nešto laganije varijante. Ako imaš lijep ten dovoljan će biti i bude u kamenu kojim lagano možeš matirati ten, a ako smatraš da ti je tekući puder zaista potreban izaberi neki koji matira kožu.

Vezane vijesti