HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Haos u Čapljini | Vatra guta sve pred sobom, ugroženo 500 kuća, stigao helikopter OSBiH

Čapljinski portal

Fena

22.8.2017

18.28 Helikopter OSBiH stigao je oko 18 sati u Čapljinu, gdje će početi djelovanje na gašenju požara u naselju Trebižat.

Letjelica je sletjela u Kasarnu "Božana Šimovića" u Čapljini, gdje je na nju u roku od nekoliko minuta prikačena korpa za gašenje. Potom se uputila ka Neretvi gdje će zahvaćati vodu.

17.49 Prema podacima Federalne uprave civilne zaštite, koji su prispjeli do 16.30 sati, trenutno je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) aktivno desetak požara.

Na području općine Čapljina aktivni su požari na lokaciji Trebižat-Dretelj-Zvirovići gdje su ugroženi stambeni objekti (oko 500 kuća), zatim Modrič-Hotanj gdje su ugroženi stambeni objekti te na lokaciji Bivolje Brdo-Počitelj gdje su, također, ugrožene kuće.

Na području Grada Mostara aktivna su tri požara koji trenutno ne ugrožavaju stambene i druge objekte. Vatra gori na Gubavici i požarna se linije kreće prema Stanojevićima, u Kokorini i u Drežnici. 

Na području općine Čitluk aktivna su dva požara, i to: u selu Trtla iznad Gornje Blatnice gdje je ugroženo desetak kuća i u Crnici gdje stambeni objekti nisu ugroženi.

U općina Stolac aktivan je požar na Bačniku, koji ne prijeti stambenim objektima, u općina Neum gori na lokalitetu Prapratnici (požar ne prijeti kućama), dok je na području općine Ravno aktivan požar u Zagorcu. Ni na toj lokaciji vatra ne ugrožava stambene objekte, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Čapljinski portal - Avaz
Čapljinski portal - Avaz
Čapljinski portal - Avaz
Čapljinski portal - Avaz
Čapljinski portal - Avaz
+3