NOGOMET

Liga prvaka: Večeras će biti poznato prvih pet ekipa koje ulaze u grupnu fazu

Piše: N. Kr.

22.8.2017

Nakon večerašnjih pet susreta bit će poznato prvih pet ekipa iz kvalifikacija koje su obezbijedile svoje mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka.

Prvi na rasporedu je susret Astane i Celtica koji počinje za nešto više od pola sata. Škoti su jednom nogom u grupnoj fazi Lige prvaka jer su u prvom susretu slavili sa visokih 5:0. Za Astanu će od prve minute igrati povremeni reprezentativac Marin Aničić, dok će Srđan Grahovac meč početi sa klupe. Jozo Šimunović nije u rosteru Celtica za ovu utakmicu.

Ostali susreti počinju od 20:45 a sastaju se Maribor-Hapoel Beer Sheva, Nice-Napoli, Rijeka-Olympiakos i Sevilla-Basaksehir.

Ekipe Napolija i Seville se nalaze u dobroj poziciji pred revanš utakmice jer su u prvim susretima ubilježile vrijedne pobjede, Napoli 2:0 kod kuće a Sevilla 2:1 u gostima.

Ipak, nadamo se da će ekipa našeg Edina Višće napraviti iznenađenje te da ćemo našeg reprezentativca gledati i u grpnoj fazi najelitnijeg takmičenja u Evropi.

Sa druge strane, regionalni predstavnici, ekipe Maribora i Rijeke imaju aktivne rezultate ali i dalje tešku misiju pred sobom jer će morati savladati favorizirane protivnike.