LJUBAV I VEZE

Igra ljubavi i kako preživjeti

( Agencije)

Avaz.ba

22.8.2017

Neke tvoje prijateljice su u sretnim vezama, neke u braku, a neke su još uvijek solo. 

Život solerice može biti jako težak, pogotovo ako je okružena sretnim parovima, a svakoj će curi u vezi biti teško ako ona ne funkcionira kako bi trebala. 

Ako u obzir uzmemo i užasne spojeve koji dolaze na početku, odustajanje je sve primamljiviji izbor. Ipak, u ovo je igri jako važan pozitivan stav:

Nemoj biti ogorčena

Žene koje dugo ne mogu pronaći momka često postaju ogorčene na cijeli svijet, pogotovo na muški rod. Stare ljubavi koje su ih razočarale mogu postati veliko opterećenje, pa će takve žene radije sjediti kući, gunđati i govoriti kako su svi muškarci isti. Ako je opečeš više puta, to ne znači da smiješ odustati, nego da se moraš truditi još jače.

Nemoj gubiti vrijeme

Loš momak nije bolji od nikakvog momka. Ako ti se ne sviđa tip s kojim si izašla, nemoj se siliti. Naravno, lijepo je dati nekome drugu šansu, ali ako mu već daješ stotu, onda je vrijeme da odustaneš. Gubljenje vremena na tipove koji očito nisu dobar izbor nikoga neće učiniti sretnim.

Ponavljaj greške

Samo zato što veza na daljinu nije uspjela jednom, ne znači da neće drugi put. Nemoj u startu odbijati nešto samo zato što jednom nije upalilo. Ovo su nove okolnosti, a imaš i iskustvo iz prošle veze koje ti može pomoći. Možda ovog puta uspije.

Nemoj se mijenjati

Prošli momak te ostavio zbog nečega što mu je smetalo, no to ne znači da će smetati i novom. Ako se slažeš sa bivšim i misliš da je vrijeme za promjenu, poradi na tome, ali ako se njemu ne sviđa nešto što te čini osobom koja jesi, nemoj se mijenjati. Ako je to nešto čega se ne želiš odreći, nemoj.

Nemoj žuriti

Tvoje prijateljice iz razreda su u sretnom braku, a ti još nisi ni pronašla momka? Pa šta onda? Nigdje ne piše da se trebaš udati do određene godine, ili uopšte, nemoj da te pritisak društva uvjeri drugačije.