LIFESTYLE

NLO na Južnom polu: Na Antarktiku pronađen misteriozni objekt

Avaz.ba

22.8.2017

Na najjužnijem delu planete otkriven je još jedan misteriozni objekat. 

Poznati uralski "naučnik" Valentin Degterjov, koji je otkrio ovaj objekat, tvrdi da NLO leži na obodu planine na Antarktiku. On je dodao da se romboidni vanzemaljski brod navodno srušio prije više stotina ili čak hiljada godina.

Objekat je napravljen od debelog bijelog metala i jednostavno je ogroman: njegova dužina je 30 metara, a širina 15-20 metara, dodao je istraživač. Ove dimenzije odgovaraju višespratnoj zgradi, istakao je on.

Na Zemlji još uvijek nema takvih uređaja, izjavio je Degterjov. A očuvan je zbog niskih temperatura, jer je ležao ispod debelog sloja leda i snijega. Padinu ove planine snimila je kamera NASA 2012. godine. Na snimku se vidi da je objekat tehnogen, objasnio je ufolog.

Kao potvrdu svojim zaključcima radio-amater je naveo tačne koordinate mjesta gde se objekat nalazi - 72 ° 32'41.03 "S, 68 ° 20'1.84" E.

Degterjov često uočava neobične objekte sa satelitskih snimaka. Ranije je navodno pronašao dokaze o postojanju čudovišta iz Loh Nesa, posmatrao je misteriozne objekte na prelazu Djatlova, grad vanzemaljaca na Mjesecu, pa je čak deklasifikovao i bazu nacista na Antarktiku.