CRNA HRONIKA

Uhapšen piroman: Zapalio kafić u Foči

Avaz.ba

22.8.2017

Muškarac D.V. (33) uhapšen je sinoć u Foči zbog sumnje da je zapalio ugostiteljski objekat u ovom gradu i tako ugrozio  više objekata u okruženju.

Kako navode iz Policijske uprave Foča, policiji je oko 22.20 nepoznata osoba telefonski prijavila kako je u ulici Karađorđeva, u blizini devastiranog objekta "Han", primjetila muškarca kako po prednjoj strani ugostiteljskog objekta "Palma-I", koji je u vlasništvu 70-godišnjeg P. M., iz flaše posipa nepoznatu tečnost, koju pali, a potom bježi sa mjesta događaja. 

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja upućeni su policija i vatrogasci Vatrogasne jedinice Foča, koji su brzom intervencijom uspjeli lokalizirati požar.

- Operativnim radom, iste večeri, pronađen je i izvršilac D. V., koji je alkotestiran i zadržan u pritvoru radi dalje obrade - naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac trebinjskog Okružnog tužilaštva, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na prikupljanju dokaza i dokumentiranju krivičnog djela paljevina.