LJUBAV I VEZE

Seks na eks: Kako ga učiniti boljim i zanimljivijim?

Avaz.ba

22.8.2017

65 špsto žena i 69 posto muškaraca misli da je prakticiranje seksa nekoliko puta sedmično idealno.

No, šteta što to nije slučaj u stvarnosti. Naime, jedno je istraživanje otkrilo kako se većina parova u dvadesetima i tridesetima seksa jednom sedmično, odnosno nekoliko puta mjesečno. Pitamo se, zašto to ne bi radili malo češće?

Jedno je drugo istraživanje pokazalo kako nakon večere, zbog prenatrpanih rasporeda i umora, parovi imaju tek tridesetak minuta za sebe. Sasvim dovoljno za brzinski seks, tvrde stručnjaci. Bolje i tako, nego ostati nezadovoljni. Donosimo četiri načina kako da ga začinite.

1. Seksi sms

Uzbuđenje počinje u glavi. Pošalji mu još na poslu sms što mu sve želiš raditi. Poruke su odličan način za koketiranje. Ako spadaš u grupu sramežljivih, s onom "jedva čekam da te skinem" ne možeš pogriješiti.

2. Lokacija

Riječ je o brzinskom seksu, koji možete prakticirati doista bilo gdje: auto, kuhinjski stol, tuš ili kada, park... 

Nova i relativno nesigurna mjesta poput ovih, probudit će sva vaša osjetila u trenu.

3. Lubrikant

- Gotovo sve žene trebaju neku vrstu dodatnog podmazivanja u određenom trenutku, bez obzira na dob, prenosi Women's Health. 

Spremna si odmah, bez neugode i boli, a žene koje redovito koriste lubrikante otkrivaju kako doživljavaju intenzivnija zadovoljstva.

4. Odmah prijeđite na stvar

Čar brzinskog seksa upravo je u jednostavnosti: bez akrobatskih pozicija i eksperimentiranja. Samo jednostavnost, koja je provjereno dobra.