LJUBAV I VEZE

Ključ za bolji ženski orgazam: Sve je u vašoj glavi?

Avaz.ba

22.8.2017

Ključ još boljeg ženskog orgazma leži u njezinoj glavi. Drugim riječima, ženski orgazam ima puno toga s njezinom sposobnošću da se fokusira na svoje tijelo i misli u određenom smjeru tokom odnosa. 

Otkrilo je to jedno novo istraživanje, u kojem su ispitanice podijeljene u 2 grupe: one koje redovno doživljavaju orgazam sa svojim partnerima i one koje imaju probleme po tom pitanju. Žene koje tokom seksa imaju erotske maštarije, spadale su u onu grupu koja nije imala problema s orgazmima.

No, istraživače je iznenadio podatak kako žene iz obje grupe nisu imale probleme s maštanjem i orgazmima tokom solo akcije, no tokom odnosa dio žena je. To su one koje su izvijestile o neredovitim orgazmima s partnerom.

Zaključak: ako ti tokom seksa misli počnu lutati, usmjeri ih prema seksualnim fatazijama, a ne popisu stvari koje sutra trebaš obaviti. 

- Skoncentrirajte se na sadašnji trenutak i na svaki detalj, od toga kako vas on dira do toga kako dišete. U tome leži uspjeh obrog orgazma, zaključili su istraživači.