BIH

Zbog radova u centru Srebrenice česti prekidi u snabdijevanju vodom

Planirana i zamjena dotrajale vodovodne mreže

Piše: S. Sm.

22.8.2017

Zbog rekonstrukcije gradske saobraćajnice u Srebrenici često dolazi do prekida u napajanju vode iz vodovoda Zeleni Jadar. Izvođač radova „Zvornikputevi“ nanosi veliku štetu na gradskoj saobraćajnoj mreži, tako da skoro svakodnevno 20 pravnih subjekata i oko 50 domaćinstava sa 200 potrošača u gradu i prigradskim naseljima ostaje bez pitke vode. 

Vršilac dužnosti direktora JKP „Polet“ u Srebrenici Bekir Halilović kaže da rekonstrukcija gradske saobraćajnice podrazumijeva i zamjenu dotrajale podzemne vodovodne mreže kako kasnije ne bi došlo do prekopavanja novog asfaltnog sloja.

- Međutim, izvođač radova to ne čini i ne priznaje naše troškove na svakodnevnom otklanjanju kvarova. Stoga smo realizatorima projekta, Općini Srebrenica, UNDP-u i izvođaču radova, uputili dopis da se prilikom radova na gradskoj saobraćajnici pridržavaju projekta - istakao je Halilović.

Naglašava da im, osim troškova na kvarove, dodatne probleme stvara i suša, te cisternama pune prazne rezervoare vode za oko 1.000 stanovnika u Gornjim Potočarima, Podravanju i Sućesci.