CRNA HRONIKA

Akcija "Povratnik": Kod dilera pronađen herion vrijedan 100.000 KM

Piše: Am.K.

22.8.2017

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva „Povratnik“, usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organiziranih sturktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i diljem BiH, pripadnici SIPA-e i Policije Distrikta Brčko su po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili su osumnjičenog Srđana Krndija, rođenog 1990. godine u Banjoj Luci, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

- Operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkriveno više od dva kilograma heroina, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu.  Akcija "Povratnik" usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu. U okviru akcije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, navodi se u saopćenju.