LJUBAV I VEZE

Što napraviti kad se tebi i prijateljici svidi isti dečko

Avaz.ba

21.8.2017

Ljubavni trokut nije ništa novo, ali može postati izuzetno neugodan kad se dvjema prijateljicama dopadne isti muškarac.

Dečki su ljubavne zavrzlame skloni rješavati hladne glave, po principu 'tko prvi njegova djevojka', dok su žene emotivnije pa zbog frajera može doći i do raspada prijateljstva. 

Ako ti i najbolja frendica imate isti tip dečka, važno je što prije iskreno porazgovarati i dogovoriti pravila koja ćete poštivati ako vam oko zapne za istog muškarca.

Prijateljstvo na prvom mjestu 

Ne postoji muškarac zbog kojeg bi pravo prijateljstvo moglo doći kraju. Ako se ne slažete oko toga, možda vaš odnos nije tako čvrst kao što ste mislile.

Komunikacija

Kad dođe do situacije u kojoj ste obje zapele za zgodnog dečka, nemojte bježati svaka na svoju stranu i udruživati se s ostalim frendovima. Sjednite i otvoreno popričajte o muškarcu koji vam se sviđa te sklopite dogovor koji će vam odgovarati. Hoće li 'pobijediti' ona koja se njemu svidi, ili će jedna od vas u startu odstupiti - vaša je stvar, no važno je da se obje slažete s odlukom koju ste donijele.

Jesu li njegove namjere iskrene?

Neki muškarci namjerno će pokušati posvađati prijateljice kako bi sami sebi dokazali da su poželjni. Takav muškarac nije vrijedan vašeg vremena, a ni svađa.

Priznaj ako si pogriješila

Ako si zeznula i napravila nešto što bi moglo povrijediti tvoju frendicu, nemoj okolišati i skrivati istinu. Priznaj odmah i budi spremna prihvatiti posljedice. Veća je vjerojatnost da će ti prijateljica izdaju oprostiti ako joj pritom ne lažeš i od nje radiš budalu.

Ženski kod

Riječ je o bivšem dečku jedne od vas? Sorry, ovdje bi trebao vrijediti ženski kod prema kojem je drugoj curi dečko zabranjen.

Velika ljubav pobjeđuje

Ako vidiš da tvoja prijateljica i dečko koji se i tebi sviđa imaju nešto posebno, što bi moglo prerasti u veliku ljubavnu priču, budi dama i odstupi bez drame i ucjena. Na kraju krajeva, sigurno želiš da ona bude sretna.